А с тех, как начали злоупотреблять словом "xyли". Но при грамотном подходе можно и "xyлиган" написать, и даже "xyйлиган"...Линкс писал(а):Хм, господа модеры, с каких пор слово "х**лиган" стало матерным, что его закрывают звездочками, а?
"Патриотизм - последнее прибежище негодяев". © С. Джонсон.
Линкс писал(а):Хм, господа модеры, с каких пор слово "хулиган" стало матерным, что его закрывают звездочками, а?

Линкс писал(а):Marshall писал(а):От мені цікаво, якби у мене були батько і брат українці і жив я в Росії, десь так у Тулі.
Мав би я змогу до 7-го класу навчатись на українській мові та ще й за державний рахунок? Абсурдно звучить, чи не так?
А в Україні - це в порядку речей, та ще й кричать що національні меншини утискають.
В Советском Союзе государственным языком был русский, удивительно, и почему я после этого пошла в русский класс, правда?
Zet писал(а):Кстати, даже в нецивилизованной России присутствуют украинские школы, хотя и немного...
Абсурд?
Zet писал(а):PS
А "державний рахунок" формируется не только за счет украинцев, а и за счет налогов, проживающих здесь, людей других национальностей...
fon Butterfly писал(а):В Украине числится 20 тысяч школ, из них (с учётом заброшенных по сёлам и по шахтёрским посёлкам) работают еле 8. Где ты тут видишь тысячи школ и ещё тысячи классов в других школах?Marshal писал(а):в Україні є тисячі російськомовних шкіл та тисячі російськомовних класів!
fon Butterfly писал(а):У нас в области проживают 30 тысяч русских. Для них это актуально.Marshal писал(а):наприклад, як на мене, у Донеьцку є актульним вивчення російської мови в Рівному ні!
fon Butterfly писал(а):А ты в своей родословной уверен? А то, что 80% населения Украины - не славяне, знаешь? Всех депортировать?Marshal писал(а):Якщо до держави приїжджають іноземці, то вони повинні приймати правила цієї держави, а не вимагати впровадження власних! Не подоабються правила тієї держави куди ви приїхали, можете назад їхати звідки приїхали або шукати іншу.
fon Butterfly писал(а):И много они её насаждали? В 70-х в школах украинский язык учили с 1-го класса, а русский - со 2-го. В т.н. "русских" школах было иначе, но их тогда было (в Ровно) 9 из 23-х. За пределами городов (а в сёлах тогда проживала половина населения) русские школы были разве в Крыму и на Донбасе. Но это - не этнические украинские земли, а позднезаселённые. Историю учи...Marshal писал(а):Ні! Тут є різниця. Росіяни насаджували свою мову нам на нашій території, і нам не було куди від цього подітись.
fon Butterfly писал(а):А для билингвизма. Он, знаешь ли, развитию моска способствует...kant писал(а):А зачем в Ровно русские классы???

В советские времена тут была двуязычная среда. А сейчас - принудительно пытаются сделать одноязычную.Marshal писал(а):Чому Ви так активно піддались росіїнізації (коли в СРСР російська була державною) і так обурились українізації (коли в в незалежній Україні державною стала українська)?!
Для особо одарённых повторяю: в Украине ВСЕХ школ 8-12 тысяч. Русских - едва несколько десятков наберётся: НЯЗ, их даже на востоке поприкрывали.Marshal писал(а):В РФ українських шкіл декілька десятків, а в Україні російських шкіл декілька тисяч, є різниця?
...
"8" чого? Тисяч? Мало? Скільки українці такого "щастя" мають в РФ?
Регион многоязычный, минимум треть населения более-менее часто общается на русском, а что касается связей - так у нас в основном народ ездит в Киев и в Рашку работать, а зачастую и учиться. Поездки к родственникам и вояжи в Ойропу - не доминирующий вид связей.Marshal писал(а):Яким чином в українськомовному регіоні який більшість зв’язків має з західною Україною та ЄС є актуальною російська мова?
Вот слова истого патриота!Marshal писал(а):Як тільки мене почне щось в цій країні категорично не влаштовувати я її залишу без виставлення претензій народу України.
В Ровно - треть русских школ.Marshal писал(а):Скільки у 1989 році в Україні було російських шкіл, а скільки українських?
Это исконно незаселённая земля, туда маргинес окрестный выталкивался. Там не было постоянного земледелия (распахивали аж в 19-м веке массово). Кочевали же там все, кому не лень (к примеру, ногайцы-едисанцы, их "государство" в Одесской области аж было, а вытеснили их туда калмыки). 1500 лет назад там булгары-кутригуры жили, потом каганат хазарский обретался, в 8-9-м веках - венгры кочевали... потом оседать было некому - князья в походах да в христианизации активное население пожгли. Плотное заселение этих земель - это последние 2-3 века, а заселялись они сначала беглыми отовсюду, кашей перемешанной.Marshal писал(а):щодо Донбасу, то це етнічно українська земля
Потому что самая значительная языковая общность, кроме украинской, - русская, а не польская, словацкая, венгерская или удмуртская. Не коси под дурачка. В Ровно 30 школ - а желающих, чтобы дети учили и русский, явно больше 1/30 будет. Тебе уже приводили выкладки - не делай удивлённое лицо.Marshal писал(а):А чому саме російські? Чому не польські, словацькі, угорські, румунські чи білоруські?
fon Butterfly писал(а):В советские времена тут была двуязычная среда. А сейчас - принудительно пытаются сделать одноязычную.Marshal писал(а):Чому Ви так активно піддались росіїнізації (коли в СРСР російська була державною) і так обурились українізації (коли в в незалежній Україні державною стала українська)?!
fon Butterfly писал(а):Для особо одарённых повторяю: в Украине ВСЕХ школ 8-12 тысяч. Русских - едва несколько десятков наберётся: НЯЗ, их даже на востоке поприкрывали.Marshal писал(а):В РФ українських шкіл декілька десятків, а в Україні російських шкіл декілька тисяч, є різниця?
...
"8" чого? Тисяч? Мало? Скільки українці такого "щастя" мають в РФ?
...в Україні російських шкіл більше ніж 1000...
fon Butterfly писал(а):Регион многоязычный, минимум треть населения более-менее часто общается на русском, а что касается связей - так у нас в основном народ ездит в Киев и в Рашку работать, а зачастую и учиться. Поездки к родственникам и вояжи в Ойропу - не доминирующий вид связей.Marshal писал(а):Яким чином в українськомовному регіоні який більшість зв’язків має з західною Україною та ЄС є актуальною російська мова?
fon Butterfly писал(а):Вот слова истого патриота!Marshal писал(а):Як тільки мене почне щось в цій країні категорично не влаштовувати я її залишу без виставлення претензій народу України.
fon Butterfly писал(а):В Ровно - треть русских школ.Marshal писал(а):Скільки у 1989 році в Україні було російських шкіл, а скільки українських?
fon Butterfly писал(а):Потому что самая значительная языковая общность, кроме украинской, - русская, а не польская, словацкая, венгерская или удмуртская. Не коси под дурачка.Marshal писал(а):А чому саме російські? Чому не польські, словацькі, угорські, румунські чи білоруські?
fon Butterfly писал(а):В Ровно 30 школ - а желающих, чтобы дети учили и русский, явно больше 1/30 будет. Тебе уже приводили выкладки - не делай удивлённое лицо.

Ты при советском Союзе жил? Ты в тех школах учился? Напоминаю: до 70-х в украинских школах русский язык учили с первого класса, в конце 70-х стали учить только со второго. Второй русский телеканал появился у нас через десятки лет после украинского. Из личного опыта - ни разу за все годы жизни при совке мне никто не сказал ни слова за то, что я говорил по-украински. Но потом всякое гниломозглое быдло регулярно пыталось править речь. (Правда, как попыталось, так и ушло нах).Marshal писал(а):Якраз, це радянський окупаційний режим намагався тут штучно й примусово створити спочатку двомовне середовище, а потім одномовне (російське), але на щастя їм цього не вдалось.
Украинские организации в России - пипец какой источник......в Україні російських шкіл більше ніж 1000...
Смотри, слушай. Вылезь из новинара...Marshal писал(а):Скільки років живу в Рівному не бачив, я тут аж третини російськомовного населення.
Ты даже не знаешь, сколько в Ровно населения? Даже 250 тысяч нету. И русскоговорящих тут достаточно. Ты их просто не хочешь хамечать.Marshal писал(а):Це якщо в Рівному 300 тис. населення, то 100 тис. має бути російськомовним, тобто кожен третій, але де ж вони всі, що я їх не зустрічаю?
Запомни: мне сугубо похуй, кто чьей кровью завоёвывал право - потому что права диктовать другим никто не имеет. И если какой-то профессиональный украинец загундит про пролитую кровь, пытаясь что-то диктовать мне, - он рискует пролить свою кровь ещё раз, как последняя фашиствующая срань. Потому что у меня тоже есть право быть таким, каким есть, и я его тоже буду защищать любой ценой.Marshal писал(а):Не потрібно виривати слів з конексту. Я писав про інше. Я писав про те що на відміну від Вас поважаю народ України який кров’ю завоював собі право бути таким, а не рабом поляків чи росіян і тому я на відміну від Вас не буду вимагати від нього повертатись у польське чи російське окупаційне минуле!
Ни хрена он не целиком украиноязычный. Ещё раз говорю: welcome to real world!Marshal писал(а):Третина російських шкіл для цілком українськомовного регіону.
Ты прикидываешься дурачком? Или не прикидываешься?Marshal писал(а):Не знаю, хто тут з нас дурник, але відповідно до результатів перепису 2001 року, кількість українців у Рівненські області складала - 95,90%, а росіян всього - 2,57%. Напевно Ви і я вкладаємо різне значення у слово "значний". 2% для мене не є значним числом.
Добавь ещё моральный пресс нациков, из-за которого люди с перепугу ВСЕХ детей от смешанных браков записывали ТОЛЬКО украинцами. Цифры - такие цифры...Marshal писал(а):У 1989 році в Рівненській області було 4,61% росіян, у 2001 році їх кількість зменшилась до 2,57%, тобто за 12 років кількість росіян у Рівненській області зменшилась майже на 50%.
Вряд ли. Ситуёвина давным-давно устаканилась, так что существенного изменения не будет.Marshal писал(а):Перепис 2012 року думаю покаже ще менші результати, оскільки я не спостерігаю приїзду до Рівненщини росіян.
fon Butterfly писал(а):Ты при советском Союзе жил? Ты в тех школах учился? Напоминаю: до 70-х в украинских школах русский язык учили с первого класса, в конце 70-х стали учить только со второго. Второй русский телеканал появился у нас через десятки лет после украинского. Из личного опыта - ни разу за все годы жизни при совке мне никто не сказал ни слова за то, что я говорил по-украински. Но потом всякое гниломозглое быдло регулярно пыталось править речь. (Правда, как попыталось, так и ушло нах).Marshal писал(а):Якраз, це радянський окупаційний режим намагався тут штучно й примусово створити спочатку двомовне середовище, а потім одномовне (російське), але на щастя їм цього не вдалось.
fon Butterfly писал(а):Украинские организации в России - пипец какой источник......в Україні російських шкіл більше ніж 1000...
На сьогоднішній день приблизно близько 80 відсотків шкіл - це українські. Потім левову частку з решти 20 - це російські школи
fon Butterfly писал(а):Смотри, слушай. Вылезь из новинара...Marshal писал(а):Скільки років живу в Рівному не бачив, я тут аж третини російськомовного населення.
fon Butterfly писал(а):Ты даже не знаешь, сколько в Ровно населения? Даже 250 тысяч нету. И русскоговорящих тут достаточно. Ты их просто не хочешь хамечать.Marshal писал(а):Це якщо в Рівному 300 тис. населення, то 100 тис. має бути російськомовним, тобто кожен третій, але де ж вони всі, що я їх не зустрічаю?
fon Butterfly писал(а):Запомни: мне сугубо похуй, кто чьей кровью завоёвывал право - потому что права диктовать другим никто не имеет. И если какой-то профессиональный украинец загундит про пролитую кровь, пытаясь что-то диктовать мне, - он рискует пролить свою кровь ещё раз, как последняя фашиствующая срань. Потому что у меня тоже есть право быть таким, каким есть, и я его тоже буду защищать любой ценой.Marshal писал(а):Не потрібно виривати слів з конексту. Я писав про інше. Я писав про те що на відміну від Вас поважаю народ України який кров’ю завоював собі право бути таким, а не рабом поляків чи росіян і тому я на відміну від Вас не буду вимагати від нього повертатись у польське чи російське окупаційне минуле!
Кстати, не позорил бы ты украинский народ - потому что за право диктовать другим кровь проливают только бандюки, только мразь и говно.
fon Butterfly писал(а):Ни хрена он не целиком украиноязычный. Ещё раз говорю: welcome to real world!Marshal писал(а):Третина російських шкіл для цілком українськомовного регіону.
fon Butterfly писал(а):Ты прикидываешься дурачком? Или не прикидываешься?Marshal писал(а):Перш ніж намагатись в черговий раз контраргументи замінити провокаціями, Вам варто ознайомитись з цифрами, адже відповідно до результатів перепису 2001 року, кількість українців у Рівненській області складала - 95,90%, а росіян всього - 2,57%. Напевно Ви і я вкладаємо різне значення у слово "значний". 2% для мене не є значним числом.
fon Butterfly писал(а):1) Русские и русскоязычные - разные множества. Практически все русские - русккоязычны, и часть украинцев - тоже;
fon Butterfly писал(а):2) Не подтасовывай цифры - 2,57% русских живут не равномерно по всей области, а практически полностью в Ровно. 30 тысяч из 240-ка - восьмая часть. Ну, десятая, хотя вряд ли.
fon Butterfly писал(а):Добавь ещё моральный пресс нациков, из-за которого люди с перепугу ВСЕХ детей от смешанных браков записывали ТОЛЬКО украинцами. Цифры - такие цифры...Marshal писал(а):У 1989 році в Рівненській області було 4,61% росіян, у 2001 році їх кількість зменшилась до 2,57%, тобто за 12 років кількість росіян у Рівненській області зменшилась майже на 50%.
fon Butterfly писал(а):Вряд ли. Ситуёвина давным-давно устаканилась, так что существенного изменения не будет.Marshal писал(а):Перепис 2012 року думаю покаже ще менші результати, оскільки я не спостерігаю приїзду до Рівненщини росіян.

Линкс писал(а):Но это не значит, что остальных надо скрутить в бараний рог, не давая никаких поблажек.
(Нет, ты БУДЕШЬ говорить и учиться на украинском, сиди и молчи в кулак, потому что нас большинство! Интересная демократия получается)

Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и гости: 1